Sztuka
zjadania drugiego śniadania
Drodzy Mali Odkrywcy
Mam nadzieję, że czas świąteczny upłynął
Wam miło, w najlepszej, rodzinnej atmosferze.
Jak wasza uprawa rzeżuszki? Moja wyrosła
doskonale i nadaje się już do ścinania. Czy pamiętacie nasze środowe spotkania
przy stole w ramach cyklu Sztuka zjadania
drugiego śniadania? Zachęcam was do przygotowania zdrowego, pysznego
śniadanka z wykorzystaniem rzeżuchy.
Kanapki z rzeżuchą!
Wystarczy przygotować:
·
kromki
razowego, żytniego (bo najzdrowsze) lub innego pieczywa
·
trochę
masła (źródło witaminy A)
·
wasze
ulubione dodatki: twarożek, ser, wędlina, pasta jajeczna, pomidor, ogórek,
papryka…
Komponujcie i dekorujcie rzeżuchą swoje
kanapki tak, jak lubicie najbardziej… Wykażcie się przy tym swoją wielką
kreatywnością. A potem poczęstujcie najbliższych – rodziców, rodzeństwo.
Nie zapominajcie o zasadach
bezpieczeństwa i higieny podczas przygotowań.
Myjcie ręce oraz warzywa, a o ich pokrojenie poproście dorosłych.
Smacznego
Takie śniadanko z pewnością będzie pyszne!
Przyślijcie zdjęcia waszych kanapek, zamieścimy je na naszym blogu.
Pani Wiosna
Komentarze
Prześlij komentarz