Sztuka zjadania drugiego śniadania


Sztuka zjadania drugiego śniadania
Drodzy Mali Odkrywcy
Mam nadzieję, że czas świąteczny upłynął Wam miło, w najlepszej, rodzinnej atmosferze.
Jak wasza uprawa rzeżuszki? Moja wyrosła doskonale i nadaje się już do ścinania. Czy pamiętacie nasze środowe spotkania przy stole w ramach cyklu Sztuka zjadania drugiego śniadania? Zachęcam was do przygotowania zdrowego, pysznego śniadanka z wykorzystaniem rzeżuchy.
Kanapki z rzeżuchą!

Wystarczy przygotować:
·         kromki razowego, żytniego (bo najzdrowsze) lub innego pieczywa
·         trochę masła (źródło witaminy A)
·         wasze ulubione dodatki: twarożek, ser, wędlina, pasta jajeczna, pomidor, ogórek, papryka…

Komponujcie i dekorujcie rzeżuchą swoje kanapki tak, jak lubicie najbardziej… Wykażcie się przy tym swoją wielką kreatywnością. A potem poczęstujcie najbliższych – rodziców, rodzeństwo.
Nie zapominajcie o zasadach bezpieczeństwa i higieny podczas przygotowań.  Myjcie ręce oraz warzywa, a o ich pokrojenie poproście dorosłych.

Smacznego 
 
Takie śniadanko z pewnością będzie pyszne! Przyślijcie zdjęcia waszych kanapek, zamieścimy je na naszym blogu. 

Pani Wiosna








Komentarze